morgon i sängen.

Ligger här slapp och Ledig underbart varm och utan stress i kroppen. Jag håller på att spola upp ett mysigt bad igen ska fixa till mig lite  vi drar till Gällivare idag imorgon lovas det SOLSKEN i Gällivare och det vill vi inte missa!!
Vi ska ut och åka skoter med killarna i morgon, dom har längtat.
Solen över Dundret är dock största anledningen. Fernanda , Fille och Wille har stigit upp tidigt idag och verkar gladlynta och nöjda,  Nu ska jag hoppa i badet och sedan plocka ihop här hemma. Sen drar vi!!! Risken man tar när man åker dit är att man hamnar i gropen!! Det skakar, dundrar, bullrar, marken är tunn och skev och kan lika gärna ge vika..
Jag känner mig rätt nöjd och glad idag......Ingenting är beständigt som tur är...:-)
:


NU!

Nu är jag så fantastiskt lättad, Nu är jag så underbart ledig, ledig länge........lycklickt ledig länge...är jag..

Gud vad skönt att komma hem från jobbet och lägga sig i badet, tvätta bort stress och måsten och tider och scheman
och att sedan veta att  man har 5 hel härliga, hel lediga, Himmels ljuvligt jätte fria, mysar, slappar dagar framför sig!!
Jag känner mig hel ledigt, super mysigt, jätte lajbans lycklig!! De ni...

Och jag överdriver inte!

Gällka imorgon??...Jag vet faktist inte. Vi får se hur det känns.
Nu ska jag fortsätta mitt nyss på började helledighets firande här i soffan med mina kära....ha det härligt!!!

Hejja

hejja! Sovit skönt inatt och ganska länge. Jobbar mi sista kväll idag och sen är jag ledig 5 underbara dagar.
Igår kväll efter jobbet var jag rätt  mör och jag somnade gott på spikmattan ca 15 minuter efter jag lagt mig tror  jag, det kallas utmattning. Hemmet är tyst tomt och rätt stökigt. jag börjar jobba kl 14:00 så jag ska snabba mig i badet så jag hinner fixa lite hemma innan jag ska knalla iväg. Vädret är GRÅTT, fy apans va trist och -5grader......enough is enaugh , grå vädret Kills me slowly...ja det känns så. Det känns som jag behöver nått stämmningshöjjande snart om inte jag får se SOOLEN!! Mange Ltu:ar han ringde nyss och sa att han kommer hem på rasten...mmmm...okej!
Nu ska jag rycka upp mig vända glada sidan till! Whats the meening of this mood? Det är bara det att det är någonting inuti som sliter och tränger...... nu bada!

Long day at work!

Hemma igen efter en lång arbetsdag. Hade tänkt promenera hem  men Mannen Magnus stod och väntade  på mig utanför jobbet, det var bara att hoppa in. rätt skönt ändå hann krama om Fille innan han somnade ,Wilhelm sov redan djupt i sin säng han är lite förkyld den lille. Fernanda hade också gått och lagt sig , kors i taket! Alla är väldigt trötta och några även sura!...kanske har vintern varit för lång, Kanke är dagarna alldeles för grå,Kanske saknar vi en sol i horisonten och en strimma sol ljus som lyser in genom persiennskarven då vi vaknar......

GOMÖRRÖ!

UPPE MED TUPPEN HAR JAG VARIT INTE FÖR JAG HADE LUST UTAN FÖR ATT JAG MÅSTE!
Varit in till stan och fixat lite grejjer fick skjuts med Magnus som skulle til LTU , tillbaks fick jag gå.
Nu sitter jag vid köksbordet med en tallrik havregrynsgröt framför mig och sallad med kräftstjärtar...gott!
Idag börjar jag jobba klockan 14:00 det blir åter att ta en promenad.
Idag har jag även hunnit med att vara vansinnigt förbannad på Magnus och är det ännu. Vi talar inte samma språk. Jag är trött på att återupprepa mig i ett mönster känns som en Dejavu upplevelse, ett ekorrhjul av tomma ord och fraser
som leder till Tjottaheikki!!...Dramatiskt???...jA GANSKA!
Jag är rakt på sak, okmplicerat, ärligt öppen. Jag är analyserande, krävande explosiv!! Och jag är less!
Nu ska jag käka och sen en dusch!
                                                                       Ha en kärleksfull dag!

godmorgon!

Stigit upp tidigt. betalat räkningar och städat lite. Jag börjar jobba klockan 15.00 så jag hinner städa lite till Wilhelm är motsträvig  på morgnarna vill bara ligga kvar i sängen ändå går han och lägger sig klockan åtta varje kväll. Han vill bara leka och tycker inte alls att plugget är roligt, JOBBIGT! Jag vill bara leka, säger han.....lill gossen går bara i ettan och tycker skolan är jobbig!!!! Vi får se om det blir något Gällka i helgen. Både vill och inte vill hade dock helst sett att mamma och Boel kommer till oss, alltid lika trevligt!
Sigge och Saga behöver gå ut  på en promenad jag ska klä mig och ta med dom på en tur ut i skogen.

färgning!

Har suttit med killarna och Magus och spelat wii zelda en stund, mysigt  spel.
Sen har jag hunnit sätta intensivtoning i Fernandas hår, my god det tog tid. Hon har tjockt hår, men det är ju så långt också
ända ner till midjan. det tog liksom aldrig slut med hår. Nå väl nu är det klart och det blev hur fint som helst. Och hon är ju förstoss vacker som en dag ,med eller utan färg i håret, annat kan man inte säga. Hon är ju min "Lilla stora flicka"!
mange och Wille ligger i willes säng och läser, Wilhelm ska sova  snart. Nu ska jag gå och koka lite härligt Yogi , har inte fått min dos yogi idag känner jag. Ha en underbar kväll!

Jag idag! Blogging time!!!


love!!


NY i mitten!!


Ny kudde!


Måndag!

jag har sovit ganska länge idag. Jag och kompis Kristina har promenerat till stan . Vi har fikat, fyndat, kännt och klämt.
På Gina stötte vi på Fernanda som slutat skolan så hon följde med oss. Jag fyndade 2 kuddar och 2 ljuslyktor, mycket bra! Mycket billigt! Fernanda köpte hårtoning På lilla salongen så jag ska hjälpa henne att fixa håret ikväll.
Mina 3 barn sitter i Fernandas rum och kollar film. Jag ska dammsuga och plocka undan lite här innan jag börjar laga mat. Magnus är på universitetet hela veckan. Tjing!

Fernanda älskling har stor städat!!!! Tack gumman.

 

Arbete slutfört.

Ligger på sängen med laptopen på magen och spikmattan under mig, Jag har tagit ett bad och smort in mig med ljuvlig doftande kroppssmör . Jag känner mig mjuk, varm och behaglig, Mange ligger brevid och läser.
När jag kom hem från jobbet var maten fram dukad så det var bara att käka. Cajsa hade kommit förbi och satt i
röda soffan och löste Sudoku, hon gillar sånt. Jag däremot har aldrig tid med sånt och har jag så prioriterar jag annat, men jag ska testa nån gång. Fernanda och magnus har städat hela huset idag. Vädrat sängkläder, dammat mattor. I love you!. Det kändes så skönt att komma hem till en nystädad lägenhet. Det känns Harmoniskt.
Det finns ju ingen på jorden som kan anklaga mig för att städa för ofta,  Jag är ganska rörig, stökig och bekväm.Jag vill ha städat men I hate to do it! Finns viktigare saker att göra. Idag behöver jag varken dammsuga eller ignorera dammråttor, Passar mig utmärkt, Nu ska jag ta en "power nap"  Vi hörs!

Dagen kom och gick!

Jag har jobbat hela långa dagen och kvällen...piiuussst!
Nu har jag borrat ner mig i soffan mellan mina killar Fille och Ville.
Popcornen är framdukade, ljusen är tända och det ligger en svag doft av Nang champa över vår lägenhet.
Home sweet home!! Så ljuvlig.
Min man är ovanligt snygg ikväll  och trevlig att komma hem till.
Imorgon börjar jag jobba klockan sju och jobbar till halv fyra. Ska för söka komma isäng i tid ikväll.
Jag ska lägga mig på spikmattan en stund innan jag somnar behöver mjuka upp mina spånda rygg muskler.
Och hoppas att jag kan sova gott hela långa natta så jag pallar morgondagen.

God natt!!


Från hjärtat!

Min man är svag för latinska rytmer.
När barnen somnat fäller vi ned persiennerna
och dansar salsa och merenqe i köket.
Försöker oss på några trevande takter på en
finsk tango,
Några snabba svettiga flamenco så dammet yr
över linolium golvet.
-Vi kan städa imorgon, viskar han i mitt öra och
för mig vant i en lättsinnig cubansk rumba.

                                                               I wish

Film

Slö skön morgon. Jag och Magnuus har legat i sängen och tittat film Fernanda rekommenderade den.
Felon hette filmen och var klart sevärd.
I dag jobbar jag eftermiddag och börjar klockan tre. Just nu spolar jag upp ett varmt bad. Jag ska göra mig i ordning och jag och mange ska åka in till stan och käka ute idag.
jag jobbar i helgen så jag har inga särskilda planer för resten av veckan  det blir inte mycket gjort då man jobbar helg.
nästa vecka är jag lång ledig då blir det andra bullar. Vi hade eve planerat en tripp till Gällka men jag vet faktist inte
om jag har lust. Skulle gärna se att syrran och mamma kommer hit och noa och Tolle förstoss och så vivi och Maria................detta ballade  ur!--går i badet nu-

shopping!

Vi gjorde stan. Fyndade rejält på indiska, 3st jäte fina kuddar på indiska . En ny stor Trä staty, fin! 2påsar Yogi te. Det var halva priset på halvapriset så jag fyndade rejält.
Jag  köppte även en lampa åt Wilhelm från Kul, rea där också! Vi vandrade runt och kände och klämde på grejjer och kläder det har börjat komma in en massa vår, kul. Tyvärr är börsen ganska tunn efter julens över konsumtion.
Magnus ska beställa familje pizza nu men jag äter inte, magen pallar inte detta fetto överflöd och det är ju rätt bra.
Ska laga nått nyttigare som alternativ. ska kila in i köket nu. Vi hörs!

God morgon!

Stigit upp tidigt med barnen. Idag mår min mage redan bättre, skönt! Men jag håller strikt  skonkost i några dagar.
Jag håller på att spola upp ett bad och kokar havregrynsgröt samtidigt.
men
Idag ska jag träffa mina vänninor S och M på stan, fika , promenera . Det ska bli trevligt. Vi fikar oftast på Mat och Prat Men Börje Olssonsoch  ochTake away är också bra och så Åhlens som har underbara fruktsallader och bakelser.
Wayne`s är inget vidare tycker jag. Det finns massa ställen men det blir att man träffas mitt i smeten, på stan alltså och går till närmaste, lite enformigt. 
Våran Filip läser franska i skolan men hatar det så han ska byta till engelska , bra tycker jag , franska är ett svårt språk man aldrig hör och har svårt att hålla sig ajoure med. Jag har ringt och talat med rektorn om detta i morse det lät som det skulle lösa sig.
Nu har gröten kokat klart och vattnet är uppspolat . Vi hörs!!

Mage

Jag har daltat med min mage hela dagen, den har fått i sig mjuka , milda matvaror, inget  kaffe idag alls!
Tyvärr känns det i min skalle, den värker riktigt illa!
Min Magnus har också daltat med mig idag och ställt upp på att jag mest vilat och hasat runt i kalsonger med filt runt axlarna och avslagen blick.
Jag har ropat. -
älskling var är vetekudden?

-Snälla kan du värma?

-Snälla, kan du komma med den?.....På detta sättet har jag låtit nästan hela dagen. Min Älskade mange har
varit så tålmodig och sprungit med diverse. Han har googlat kring huskurer för magkatarr och sedan tipsat mig.
I love you!  Matcho man, mjukis pappa, pratkvarn!

Bara om min älskade väntar!


Darling har köpt Gaviskon!


Skyll dig själv Ulrika!!


Mina killar igår kväll!


Wilhelm i morse.


Västa magkatarren!

Detta är kontentan av all stress! Min mage har kapitulerat totalt. Har knapt sovit inatt. Jag mår illa , har ett sug och ont i mellangärdet magen är uppblåst som på en gravid i 6 månaden. Nu lägger jag ned kaffet och så blir det strikt kost hela veckan, inge skit! ka be magnus köpa Gaviskon när han far iväg. Tur att jag är ledig idag och imorgon så jag har lite tid på mig att kurrera. Jag och M och S hade planerat att träffas på stan imorgon, få se då hur det känns.
Det är så typiskt mig att köra allt i botten, inget antingen eller, inget lagom, alltid för mycket.(intensiv skorpion är jag)
Det är så med min mage att den är kännslig och gasar jag på för mycket då ger den utslag, Nått jag känner till sen länge, jag är ju inte längre pur ung! Men hur det än är så när magen har repat sig och jag mår bra igen så är det som att jag tar detta tillstånd för givet och så börjar jag sakta men säkert  missbruka kaffe  kaffe, konstiga frätande mat produkter  som jag gillar men inte min mage. Det är ju jävligt märkligt vilka förträngningar man har och hur himmla dumdristg man kan vara, Typiskt mig, jag är less på mig själv. Nu ligger jag här med magen i vädret på min spikmatta, inte kul! Men så typiskt mig. Den här gången förlåter jag inte!!!

Vaya con dios....


Slut som artist!


trötter

Fy bubblan vad jag har stressat idag! Upp kl 05:30......Jag var sååå trött!! Värre än vanligt faktist.
På jobbet är dett massor att göra, kul men väldigt intensivt. Efter jbbet kom mange och hämtade mig vi åkte till Eriksson`s frissan och jag köpte nytt Tigi shampoo, balsam och Glansspray, Jessu vad det går shampoo hos oss, 5st rejält långhåriga personer och Fernanda med hår till Midjan och Magnus är tjocktsom en Vargskinns mössa. Dags att ransonera. Efter frissa handlingen åkte vi och storhandlade mat , det tog sin tid.
Nu har vi käkat och I`m totaly messed up!! Jag håller på att spola upp ett bad, måste lägga mig i blöt och koppla bort stressen Sen spikmatta en halvtimme och liniment jag har sån träningsvärk. Nu ska jag ha tränings vila nån dag.
Fy vad sliten jag känner mig!!!

Måndag igen!

Uppe tidigt, det snöar och är  3-grader ute. Jag och Marita ska promenera in till stan om en stund och sen promenerar jag tillbaks. Jag börjar jobba klockan 14:00 idag så jag tar bilen till jobbet. Magnus har börjat läsa rehabiliterings psykiatri nu och sitter bredvid mig och ser aktiv, vaken och nyfiken ut, Han har en massa papper framför sig, Jag frågar inte vad det är  för jag har inte tid att lyssna till svaret, det kan ta tid ibland för min älskling är väldigt nyanserad
och gillar att gå på djupet, Jag har inte tid nu. Ska fråga ikväll istället. Vi funderar på att åka till GÄllka inte nu till helgen men nästa. Grabbarna vill åka på Dundret . Fille har ju nya Twintips och Pjuck. Ville har ju både brädan och Filles gammla "tips" han vill prova. Vi får väl se hur det ser ut då. Jag vill träffa Mamma och syster med familj, saknar dom enormt!! Fast gällivare saknar jag nadas!! Ångesthåla!! Nä nu överdrivetr jag, men dött och eftersatt känns det just nu.
Jag vill ha hit mina kära. Vivi Och Maria också!!  Nu ska jag kila. Ha en fin dag!!


Edith Södergran

Jag är ingen kvinna. Jag ärett neutrum.
Jag är ett barn, en page, ett djärvt beslut,
Jag är en skrattande strimma av scharlaanssol...
Jag är ett nät för alla glupska fiskar, Jag är en skål för alla kvinnors ära,
jag är ett steg mot slumpen och fördärvet
Jag är ett språng i friheten och självet...
Jag är blodets viskning i mannens öra,
jag är själens frossa, köttets lägtan och förvägran,
Jag är en flamma , sökande och käck,
Jag är ett vatten,  djupt men dristigt upp till knäna,
jag är eld och vatten i ärligt sammanhang på fria villkor...


Underbara Eva!


fixare!!


Wilhelms upp och ner vända säng!!


Tjooho!

Vi har vänt upp och ner på hela Willes rum och det tog tid att få ordnig där  men det blev jätte bra, både wWille och vi är jätte nöjda!! Men Wilhelm har pajjat sin underbara "jätte tak lampa" från Ikea, så vi måste åka och köpa en ny lampa i veckan. Wille sitter badet, fille gungar i gungfåtöljen, Fernanda- Felicia har kommit hem från Basketen!!!
Och my Magnus göör toast till oss...mummmsss!! Sen ska jag bada.

länka

Jag har länkat till Fernandas och emma damms bloggar nere i menyn , ta en titt!!<a href="http://www.bloglovin.com/blogg/485004/sonja-ulrikas-familylife?claim=vj3ke2qctkh">Följ min blogg med bloglovin</a>


Wilhelm tänder ljus


Lördags mys i mörkret


God sönag morgon!

Vaknade tidigt!! typiskt mig, när jag väl har möjlighet att sova ut då är jag klar vaken kl 09:00, onöigt.
Men jag drack kaffe och tog mitt levaxin, lider nämligen av för låg ämnesomsättning, hypotyreos!
Sen läste jag senaste Amelia och allt var tyst och stilla, Detta är det positiva med tidiga morgnar.
Jag och maken Magnus har varit på gymmet, (som vanligt). Kanske ska jag skriva att det var otrevligt och jobbigt för att skapa lite variation!! Men nej det vore att ljuga, det var SKÖÖNT, härligt nästan underbart.
Fernanda for på basket match igen!! Ja , jag vet det är mysko. Fille spelar Zelda i bara fillingar, hel fokuserad.
 Och Wilhelm är hos Danne. Dom har lekt här hela morgonen men nu gick dom dit.
Nu tänkte jag plocka fram min symaskin och sy om två klänningar, piffa till dom lite liksom! vi hörs!!

Badet

Har tränat idag, jätte skönt men det är det ju alltid. Efter det åkte vi på Gammelstads badhus med killarna. Kul men kallt i vattnet.
Wille tog  simmärket "Doppingen". Wilhelm har blivit en fena på att simma.  Efter badet satt vi ner och drack kaffe boysen tog varsin Ice slush. Nu har vi käkat och grabbarna har gått till kompisar, Fernanda är på Basket igen??
Vad av detta enorma basket intresse helt plötsligt??
Har försökt få med mig Fernanda på gymmet men hon är så lazy!!  inte idag, men imorgon är svaret jag får.
Jag vet att hon skulle må bra av lite mer kontinuerlig träning, få mer energi helt enkelt.


Godmorning!

Ja går dagens kväll blev ju väldigt mycket let`s dance. Det är ju väldigt trevlig underhållning och jag rör mig oroligt till rytmerna och vill vara med. Min Mange säger alltid att- Om mamma(jag alltså)  skulle vara med så skulle hon vinna för hon är skit bra på att dansa! Och när Mange säger så då känner jag hur jag  får lust att gå lös i en het samba, svinga höfter och armar i en eldig sexig klänning, Dansa , dansa, dansa, Så jäkla bra är jag ju förståss inte fast jag har en potential och så gillar jag att min man säger så!!
Jag tycker att denna Kitty först och främst var en sådan tragedi. Inte pga sin dansinsatts men pga sitt beteende.
My god ! kvinnan har ju ingen självdistans. Lila var ju proffsig och super bra förstoss benen gick ju som trumpinnar, hon måste ha gjort detta förr? Eller så är hon bara en super begåvning?.
Muskel berget  Samuelsson är ju så stor, så stor men rörde ju sig smidigt och rullade höfterna.
Sen tv kvinnan med håret i chokladklänningen, Hon var så bra ödmjuk och fin, så mjukt hon rörde sig trots svår Artros i lederna, Jag ville gråta. hennes partner ser så snäll och gullig ut. Filip kommenrerade henne-Titta hon har ju BRRÖÖSSTT på RYYYGGEn också, kolla! Och vist hon hade fyra stycken två fram och två bak , men vad gör det?
Nu färdig kommenterat. Nu ska jag dricka upp kaffet och åka på gymmet ! see you later.

soffa kväll!

Soffa kväll åter igen, orkar helt enkelt inte göra nått annat. Vi har handlat, fejjat , grejjat, käkat.
Det blev ingen möblering eller gardin byte, ork int! Imorgon får det bli.
 måste vila ut efter allt "hard workande".

Grabbsen har gått till kompisar och Prinsessan Fernanda är med tjejerna på Plannja Basket match ikväll.
Min tjusiga Man Magnus ligger utslagen i soffan och kollar nån Bon jovi dokumentär på kanal 7..
Vi har planerat att kolla Let`s dance kl: 20.00. Jag sitter här i min lila blommiga badrock och har nyligen stigit upp ur ett kokande bad, det ryker om mig!! Förresten Magnus hae klarat sina två tentor i muskel fysiologi och rörelseaparaten, Gud vad skönt!!!

Fernanda är på basket match!


Mat och poesi

Tjooho vi har varit och handlat mat på storheden . Jag sprang in på Myrorna en sväng också och hittade till min förtjusning två flärriga poesi böcker! gud vad glad jag blev. Anna Achmatova och så en fet  Samlade  svenska dikter.
Massa gott och blandat.  Massa härliga gamla dikter jag inte läst på 100 år. När jag var 16, 17 år slukade jag all poesi
jag kom över. Minnen väcktes till liv då jag läste Gustav Frödings Änglakärlek:

Dig, som biter,
dig, som sargar,
dig, som sliter
mig i trasor,
dig som slår
mig i sår,
dig ,som gett  av
tackamhet
slag och bett av
tigrar, vargar, som bet,
mitt bland fasor,
bett och slag
älskar jag.



Nu ska jag gå och laga en god middag!

Vara för sig själv hörnan behöver "vår piffas"!!!!!


God morning!

stigit upp exstra tidigt för att slippa stressa. Just nu är livet bara stress och måsten jag känner mig lite uttråkad.
En enorm lust bränner i mig att få börja göra VÅR!! här hemma.  byta gardiner, kuddar, prydnader och möblera lite jag tror att detta project kommer att påbörjas idag efter jobbet.  Sen snackade jag och Mange om att tapetsera om i hallen, få se då; måste hitta en underbar tapet. I våran hall behövs det lite underbart för att höja stämningen.Jag slutar kl 13.00  i dag och det är bara LOVELY!!!
Sen måste det helg handlas och träna är inte att förglömma. Nu ska jag göra mig iordning för jobbet. Ha en skön dag!


Balobas!

Tidigt upp i morse. till tandis med min skada, I really hate! Men det gick vägen som alltid. Efter skräck stunden hos tandis har jag tränat ett grymt kondis pass, härligt som alltid sen körde jag styrka och allt detta fick ju kroppen att vakna rejält.Jag har även hunnit handla lite mat och städa i köket, inte illa va?
Jag börjar jobba klockan 14:00 idag men tänker inte promenera in pga att det är isans kallt  och jag orkar inte packa på mig massa "tjock kläder".
Maken har en 7 timmar lång tenta idag jag håller tummarna för honom.
Till helgen är jag ledig och jobbar endast till kl 13.00 på fredag så vi ska nog hitta på nått skoj i helgen det behövs!
Jag känner värkligen för att svinga mina spiror på ett dansgolv, jag älskar att dansa och det var ett tag sedan.
Mange ska anmäla oss till "let`s dance" danskurs. Latinamerikanskt!  Ska bli jätte kul.
Nu ska jag göra mig iordning. Ha en underbar dag. Vi hörs!

hå hå ja ja

hemma igen efter jobbet! Denna dag har varit som en rally tävling my god jag har inte hunnit ta in allt som hunnit hända. För mycket saker har händ under en alldeles för kort tid, hur gick detta till?
Jag promenerade in till stan och sen till jobbet skönt men kallt som fasiken, det blåste kalla vindar över mjölkuddsbron.
Nu ska jag spikmatta mysa igen så jag drar, tjaooo!

Filip


Söt Saga


Underbara härliga kloka Sigge!!


somnade sött

 Det känns bättre idag . Jag smällde i mig magnecyl koffein 2 st. och min huvudvärk kapitulrtade, skönt.
Jag förhörde grabbarna på läxan och dom gick och lade sig väldigt tidigt sen tände jag min Nang champa och några ljus och så lade jag mig på "the underbaren" spikmatta där somnade jag.......Djupt. Så idag känner jag mig bra , stark och rätt snygg igen. Det är som det ska vara. Livet är ändå rätt underbart. NU ska jag hoppa i badet med en badbomb, fixa till mig och promenera in till city ska träffa min väninna K där....Tjing!  sen jobb!

Inte så bra!

Känner mig väldigt , väldigt trött mest pga att jag sovit så väldigt dåligt inatt, vet inte varför men konsekvensen blev att jag har huvudvärk och går omkring i en glasbubbla idag. Har jobbat förmiddag idag och här sitter jag nu som förlamad av
trötthet och huvudvärk. Ingen panodil eller alvedon fanns i huset så min snälla Magnus har åkt och handlat det åt mig.
Jag och Fernanda talar inte samma språk idag, allt känns trögt och jobbigt.
Men det är bara nya tag som gäller, men först av allt behöver jag sova. Ska lägga mig tidigt ikväll  när jag läst med Wilhelm och förhört Fille på glosorna . Grabbarna behöver också komma i säng tidigt, med Filip är det svårt, -Jag ska bara.-Jag ska bara och klockan tickar iväg. Mitt tålamod är inte det bästa nu  men jag får bita ihop.

                                                                                                                       Ha det!

vad skönt!

Pippin Bullen har flyttat!

Ja vi ringde i desperation runt för att hitta nån som kunde ta över Bullen. Man har inte hjärta att bara lämna honom där ute i kylan utan mat och skydd. Till slut gick Sanna som arbetar på Djursjukhuset i Gammelstan och som har licens från länstyrelsn och föder upp egna duvor med på att ta hand om "lill Bullen", gudars skymning vad skönt!
Jag menar vad hade vi annars gjort. Skulle jag kanske varit tvungen att ta tjänstledigt från Fyren för att sköta lilla bullisen till han kommer in i iallafall puberteten och kan klara sig på egenhand en stund, Nej skämt å sido.Jag är så glad att det slutade lyckligt för den lilla. om en vecka ska vi ringa och höra hur det har gått. Vi håller  alla tummarna!
Annars är allt bra. Vi har käkat och jag ska koka kaffe om en stund och sen ska jag vika lite tvätt.
Jag och Magnus har varit och tränat, skönt. Man börja vara i rätt fin form:-). men jag har ju tränat bra ett rätt långt tag nu och jag känner mig ganska stark, idag iallafall!

Jag är Bullens Mamma!


fortsättning...

Hämtade in Bullen. Fixade lite blandat käk och vatten. Bullen drack direkt men han åt inte. Jag hämtade en lååång pincett och testade mata med den men , Nej. BUllen är visst storbjuden idag.
Jag ringde Fille.
-Mamma här!, Bullen äter inte.
-Mamma, du måste hålla i honom hårt och öppna hans mun och trycka in maten.
-Ge dig Filip. Bullen gapar väl om han är hungrig, eller? Ja menar han är ju inte pytte, pytte liten precis.
-Nej mamma Bullen kan inte gapa själv. Du måste öppna näbben.
-Filip, jag kan inte, jag vill inte. Han har druckit vatten och skitit räcker inte det.?
-Men mamma han behöver mat. Han är hungrig!
- My god! Jag ska verkligen försöka Filip men jag gillar verkligen inte detta!
- Bra mamma! Gör det. Ge Bullen mat. hejdå!
-Hejdå!

Herre jävlar! Jag gick och tog på mig fingerhandskar och sen stora latexhandskar på det.
Sen tänkte jag som så att, låtsas att detta hänger på liv och död och att du inte har nått val!

Så jag lyfte upp Bullen. Jag bände, ja, bände upp hans långa näbb och jag tröck in en bit uppblött
ägg limpa...puuust!
Ha svalde, det får vara bra så. Nu är jag helt slut. Bullen liggeri lådan och har bajsat igen.
Jag tror inte ens han var hungrig. ska ta ett bad nu.

Fågel Mamma!

God morgon! sitter här med en kopp kaffe har sovit länge. Magnus steg upp på morgonen och skickade kid`sen till plugget han hade ändå tenta och skulle iväg till universitetet tidigt. Jag som har jobbat helgen fick alltså ligga kvar under värmen under täcket...mmmmm!
Det är en sak som inte känns bra, ärligttalat känns det skit jobbigt. Det är så att filip har släpat hem en skadad Duv unge
som han har vårdat och matat över helgen, den har blivit jätte pigg och den är verkligen söt men grejjen är att vem ska mata den när Fille är i plugget, det är bara jag hemma...åååå!
Filip kom in  i morse vid sju och sa -Mamma kom ihåg att mata Bullen(den heter så).
Jag sa- Nej filip det är inte min bulle, jag vill inte ha en fågel. Jag har matat dina tre skat unar dynget runt en sommar, inge mer.
-men då dör Bullen och det är ditt fel mamma!!!!

Ja ni hör ju själva. Jag måste gå och mata Bulle bebisen. Jag har ju faktist inget val.
Sånu har jag en spädis här hemma idag vare sig jag vill eller inte. Jag får träna kl:14.00 när Mange kommer.

                                                                                                                                                 Baloobas!

Hemma bäst!

Jag har längtat hem idag. Känt mig ganska trött. Alltså ,inte mycket har hunnit hända.
Sovit lite, jobbat länge, hem, lasagne och nu sitter jag här.
Familjen mår bra. Fille och Fernanda är hemma . Wilhelm är med bästisen Danne.
Jag och Magnus tänkte åka och träna men han har jätte mycket plugg och jag är såsig och trött
ska krypa under täcket en stund. Imorgon på morgonen ska jag träna istället. Vardagen är tillbaka med rutiner
och slit. Längtar verkligen till semestern.......

johnny cash....Den är...


vaken

klockan är halv sju. Sitter med min kaffe kopp och har precis läst gårdagens aftonblad. Nattsömnen blev lite kort. Jag och Mange var pratglada alldeles för länge. Magnus är ju alltid väldigt prat glad, med mig alltså! Förutom när han är sur då kan han vara tyst väldigt länge. Igår hade jag också en massa att säga. Ibland fullkomligen bubblar det saker ur en, det flödar och vill aldrig ta slut. Men jag kan också känna mig j...... trött på att snacka ibland. Helt enkelt känna ett behov av att hålla käften!! Det kan vara skönt. att i nte babbla ur sig allt man tänker hela tiden. Utan låta det ligga kvar i huvudet och vila och mogna.. Sen är det ju så att även om jag vilar i tankar en dag så är det ju ändå inte tyst i huset . Det finns ju fyra pratglada individer till som behöver släppa ut och inte har en tanke på att låta saker vila och mogna. Tystnaden är verkligen en lyxvara hemma hos oss....... Nu har jag druckit min kopp kaffe under ljuvlig tystnad . Ska klä mig och dra ...Tjing

inte mycket att skriva

Inte mycket att skriva om idag. Sovit bort hela morgonen och sen jobbat till sena kvällen. Nu är jag hemma i soffan med mina kära och mitt yogi. Jag gillade Patti då och jag gillar Patti nu. Hon är så skön. Maken Magnus tycker hon är så ful att det stör musiken. Jag håller inte med, kanske ingen ren skönhet men väldigt tilltalande och spiritell.Jag diggar skarpt! Lyssna gärna här nedan.

Jag idag efter jobbet med mitt underbara yogi the!!!!!


Min stora idol sen jag var 16 år. Patti Smith


Morning!

Jag har drömt intensivt inatt och sovit länge och djupt. Jag skulle hinna Fika med Kristina innan jobbet men jag hinner inte pga mitt intensiva sovande, men det behövde jag! Jag känner mig utvilad och pig även om jag är rätt nyvaken. Börjar jobba klockan 12:30 och jobbar till 21:30 å här hemma hinner jag inte göra nytta. Mange och killarna ska på isen och åka skrillor idag.,kul! Synd att jag missar det för ag är ju en riktig hejjare på skrillor. Jag har tränat och tävlat i konståkningända fram till gymnasiet, ännu kan jag göra piruetter små hopp och rätt snygga steg....(SKRYT):-) . Nu ska jag göra mig redo för jobbet. Ha en underbar dag!

hallo!!

Körde ett rykande hett pass på gymmet. Jag fullkomligen plöjde igenom varenda muskel i min lilla kropp. Det var underbart, jag pallade, jag njöt. Ishias nerv- retningen känns bättre även om mina rumpmuskler är som tegelstenar efte detta härliga befriande, endorfinpumpande pass. I`m back in buissnes! Alltså min 100 år gamla förkyldning är borta till 99%. Efter detta stora så har jag jobbat kväll. trevligt att träffa alla! Nu sitter vi här i vardagsrummet och myser tillsammans hela bunten. Jag håller på att spola upp ett rosendoftande kvällsbad....ska tända ljus och nang champa och verkligen slappna av. efter det blir det fortsatt mys. jobbar kväll imorgon. Ska träffa min snygga roliga väninna Kristina över ett fika innan jobbet. Ha det härligt!!

Tidig morgon!

Vaknade kl 06.45 då klockan ringde hade väldiga problem att öppna ögonen men tillslut fick jag upp två smala gluggar, med mycket möda. Grabbarna var inte på nått vidare humör då jag väckte dom, det tar tid att komma in i rutinerna efter jullovet. Det har blivit alldeles för många sena kvällar, myskvällar. Jag och Magnus låg och pratade ganska länge igår kväll. Var inne på youtube och kollade på våra gammla ungdomms idoler, då och nu. Magnus kollade in Billy Idol och whitesnake... Jag kollade in Patti Smith sjungande min favorit Dancing barefoot, då och nu, fantastiskt. Kate Bush och så Pink Floyd och Led zeppelin mm så det blev lite nostalgitrippande på kvällskvisten. Hela tiden låg jag på min spikmatta kändes så skönt. mina skinkmuskler är övertränade igen och jag får ishias av det.... Jag tänkte åka på gymmet tidigt idag börjar inte jobba förrän 15:00 men hinner krypa ned i bädden en stund och värma mig först. Ska göra det nu. Ha det gott!

hemma!

Yes! det kändes ok att jobba. Jag är inte i toppform men jag är på gång. Imorgon ska jag träna på morgonen tidigt innan jobbet. Allt är ok här hema kidsen har haft det bra i skolan och alla är nöjda och glada. Jag ska lägga mig på min spikmatta nu och pusta ut! mannen ska få massera mig på ishias nerven för den gör ont!!! ! natti

Coola killa!


Filmtajm!


Morgon pigg Wilhelm.


back in buissnes!

Upp tidigt och till plugget åkte barna skaran. Alla var glada och vid gott mod. Nu ska vi in isheman och rutiner igen!! Jag har plockat och städat och nu ska jag käka havregrynsgröt innan jag ska iväg på jobbet. Magnus pluggar barnneurologi och ser rätt less ut....jag förstår honom verkligen!! Men magnus ger inte upp han går på hur less han än är. trägen vinner!! Förkyldningstatus= nu skiter jag i den men den ligger kvar!! Jag tänkte försöka ignorera ihjäl den+dopa mig med alvedon så jag pallar jobbet. Hinner inte skriva mycket mer nu. ska städa lite mer innan jag drar. tjing!

Wilhelm! Kallade mig sin sockertopp idag!! härligt


halsen gör inte ont

förkyldnings status= halsen är symptom fri, näsan täppt, små öhm i lederna men glad och vid gott mod!! Har suttit och spanat in mina auktioner jag har ute på tradera. har sålt en jäkla massa och har väl ca 10 auktioner ute nu. Lite alltmöjligt som 2 par kuoma skor, nudie jeans Elvine hoodie, Gina jeans , Nintedo 64 med 10 spel allt i paket. mm. Skönt att bli av med massa grejjs. Har 2 par barn längd skidor ute på blocket 105cm. Hade ett tredje men de såldes igår. Nu ska jag gå och bada ska åka och handla mat sen. hörs!

svag i förrgår


Terapeutisk aktivitet!

Idag har jag faktist ansträngt min kropp och utfört någonting!! Jag har lagat jeans, bytt gylfar, lagat småhål och fållar påca 9 par jeans, snygga dyra jeans som jag älskar men som inte blivit använda pga små lättfixade grejjer! nu är det fixat. Hals status är sammasom i morse...j......! seegt. Fick lust att sy nått snyggt!!

Terapi!!!


Ny dag!

Väldigt sent kl: 11:30 vaknade jag av att telefonen ringde, Har 3 par skidor till försäljning på blocket en kvinna ville köpa,shit! brukar inte kunna sova så länge även om jag vill. Ett ålders problem gissar jag..:-). Hela lägenheten var tyst till och med Wilhelm den morgonpigga låg och snarkade. Kanske kan det även min "Långsovning bero på dagar av sömnbrist pga igen täppt näsa och grymm halssmärta. Jag vilar mig fortfarande genom denna förkyldning, men det går sakta att bli frisk, mycket sakta. Ett friskhets tecken är dock att jag börjar bli uttråkad och längtar efter gymmet. Jag kände även för att spänna upp en duk och börja måla nått fantastiskt vackert, som jag faktist kan bara inspirationen infinner sig. igår infann den sig men jag var för svag och seg för att få fingrarna ur....... och börja. Jag får vänta till nästa infall!! Nu ska jag bada badkar!!

Inte i nån vidare form!


16år

Var går gränsen? vad är ok? Vem bestämmer vad? hur mycket törs jag släppa....eller hålla tillbaks? Vad är bäst för dig mitt hjärta? Vad gynnar din framtid? Hur kan jag hjälpa... För att jag älskar dig.. mamma

Fernanda.......


Tack! ur vreden och kärlekens hand.

för kärleken som ständigt ökar inom mig till dig och till mig själv och till andra, För smärtan du gett och den tysta sorgen som jag såg speglas i ditt ansikte närdu var tvungen att göra mig illa, För skyffeln du gav mig att skaffa undan dammet från egen dörr, för ljuset och glädjen som utplånar mitt mörker, och din duvblå besinning som så ofta hejdade min lust att förstöra. tack för det sköna halsbandet av dagar du hängt kring min stolta nacke. Tack För din friska storm som jagade bort de unkna söndagar som så ofta vaknade upp med jälvmord i evighetslång blick. Tack för leken i vardagens barnvagn, en lek som lyfte oss himmelshögt och som förvandlade tyngd till lätthet. Tack för att min hand ännu får vila trött och fågelglad i din. puss

mörgön mörgön!

Jag vaknade av att det var iskallt i vårat sovrum....hellsicke temperaturen i lägenhete är inte ok. direkt det har varit kallt ute så fryser man häcken av sig här.Inte konstigt att man blir förkyld här i huset!! Lite värme borde man väl få för 8000kr i månaden tycker man!! Det är inte värt att bo här med tanke på hur mycket vi betalar. Snart ska vi börja se oss efter ett litet mysigt hus eller en insatts. Jag skulle gärna bo kvar här på mjölkudden för det är så mysigt, bra och det är här barnen och vi har många vänner. Och så har vi ju vårt lilla centrum här med Konsum, restaurng, frissa apotek och vårdcetral!! det är ju verkligen toppen och så preem och Mc donalds.....Den sista besöker vi dock jätte sällan burgarna där är ju inte särskilt smakliga . Men ibland så för Wille oh Fille gillar deras burgare och så får man ju alltid en grej med i Happymeal!!! Min förkyldnings status är något bättre, halsen gör inte lika ont, näsan är något mindre täppt och lederna värker inte lika intensivt, det går åt rätt håll. Nu ska jag sila mitt underbara YOGI!!!!! hörs!!

nintendo wii

wille och Mange spelar Nintendo fitness, my god magnus svingade sin midja i hulahula rörelser i rasande fart fångade rock ringar som svingades i luften och nickade bollar. Jag blev helt slut av att bara titta. Där kan man nog bränna en och annan kalori. Ska testa när jag blir frisk vågar inte utsätta mig för några övningar just nu.Jag ligger lågt, väldigt lågt. Magnus var nyss ut och handlade och det var tydligen is kallt närmare -20 grader riktig vinter kyla . bra då fryser isarna till rejält. vill ju kunna promenara till stan över isen eller kanske åka skrillor. Skotern har vi kvar i Gällivare har ingenstans att förvara den. Jag saknar min syster jätte mycket önskar dom bodde nära så Noa och mina barn fick träffas oftare och bli ändå tightare. som det är nu träffas vi alldeles för sällan, Jag jobbar ju även helger och förutom släkt och vänner lockar inte Gällivare särskilt mycket. Vi åker nog upp i februari nångång. Spännande att se Clint Ante och Sofies lilla nya beba. nu ska jag koka YOgi the igen!!!

studerande studenten Magnus!!


hej igen!

Här är det mycket lungt, jag dopar mig med alvedon och dricker liter vi med Yogi the där jag river i ingefära och lite honung, skönt för halsen. Mannen min pluggar. Filip är hos Sebbe, Wille kollar tv och Fernanda ligger i sängen i sin rosa morgonrock. Stannar hemma från jobbet imorgon där gör jag ingen nytta i detta skick. Skönt att dom äntligen slutat skjuta smällare och nyårs raketer. Igår slängde några hulligan ungar in raketer i vårat trapphus, Saga blir livrädd och skakar..ung jävlar!!!, blir så förbannad. nu ska jag krypa ner i soffan igen....

vaknade tidigt

Kl 8 vaknade jag av att det sved fruktansvärt bakom näsan ned vid gommen...aj, aj det gick inte att ignorera och sova vidare. druckit varmt, tagit alvedon, INTE orkat göra näs sköljning. Hela huset sover sött, utom jag, det är klart det är ju söndag, vad ska man annars göra. Detta virus har tagit över min kropp jag kan icke ligga still fast lederna värker men svidet bakom näsan blir värre då jag ligger. undra hur länge denna förkyldning brukar hålla i sig....rädda mig!

dark night!

hyrt Batman..dark knight, ska kolla , men trist. grabbarna gillar som fasicken!!! ska krypa i säng snart är så slut. Nån som har ett bra "ont i halsen" huskurs tips så är det välkommet, vill fort bli frisk.

Fille my sunshine


bannade sjuka

jag och min mys man låg länge och drog oss under täcket. näsan min har kapitulerat totalt för virus stormningen den utsatts för, men inte ger jag upp , jag preparerade med alvedon, propolis och näs spruta...resultatet är tveksamt Jag och Fille for en sväng på stan jobbigt, kallt och svettigt om vartannat. inte bra, borde stannat inne. Jag och Fille fikade på takeway och Fille köpte coola surfboots på Sotano. hes the california boys style min underbara egensinniga finfina pojke. han går sin egen väg.Spännande att se vad det blir av honom då han växer upp, Han är smart, konstnärlig, envis. Lite väl envis ibland tycker jag nog. Väl hemma så kände vi genast av den förkylda stämningen som lagt sig över vår bostad..hemma satt kalsongmaffian med morgonruffs ihår och sömn i blick och tog det väldigt lungt näsorna droppade itakt med minutvisaren..sävligt...mmm vaad trött jag blev! jag har kokat yogi the som nu dragit klart. ska dricka och mysa under filten orkar inte annat..ha det virus fritt!!

longing for.....

Jag har nu fått nog av kylan, fram till jul är det ok men nu är det nog.. näsan är svullen och halsen svider...gud vad jag fryser. Jag tycker att det snart borde börja våras.. Vintern är ju väldigt lång här uppe, onödigt lång. Våren är fin den vill jag inte vara utan men det är ju några månader dit. i år har jag semester redan i mitten av juni till mitten av juli. känns skönt med tidig semester. skulle gärnna åka till göteborg med min familj i sommar jag gillar verkligen Götet. Det lagom stort och mysigt sen finns det massa mysiga ställen nära att åka till. halmstad, Falkenberg och så Ullared..dit har jag aldrig varit vet inte ens om jag vill??...kanske. Liseberg är ju mysigt. Där har jag åkt allt ,jepp! jag älskar karuseller fast jag är skit rädd!! men mina barn peppar mig, för både Frnanda och Fille är helt orädda och karusell galna. Mange åker också det mesta. Vi har legat och kollat massa Emil filmer ganska roliga faktist!!

Vi går mot ljusare tider.........


explosion!

Det har hänt nått fruktansvärt läskigt, snuskigt, läbbigt. Jag gjorde nässköljning i vanlig ordnig och mitt i allt smäller det till eller knkar till i kinden och ut kommer något fruktansvärt!!..alltså så läskigt ..jag säger inte mer...men nu förstår jag varför kinden gjort så ont...my god!! Nu har trycket släppt en hel del...känns ännu bättre!! Men detta var LÄSKIGT.... puuusssttt!!!

morgon!!

God morgon! Min nästäppa har äntligen börjat släppa ena bihålan har varit så ond och öhm men jag har gjort 10 nässköljningar, tagit rinexin och propolis och känns bättre.. men inte bra . jag är på rätt spår med min sper metoder!!!magen känns också lugnare!! Pratade med en kompis igår om barn och ungdommar som far illa pga missbrukande föräldrar. Det är ju så oerhört vanligt och så förödande. Man ser ju detta överallt. inte så långt från oss bor en ständigt vinglig 4 barns far!! my god Ibland är det bara ena parten av föräldrarna som dricker, Men hur i sin enfald kan den andra låta detta fortgå och tro att detta inte skadar barnet. denna destruktiva mijö eller en mammma eller papppa som mitt i allt försvinner för att dricka sig redlös en vecka eller två eller allt som följer i spåen av sånt är skit!!! Så många fina kvinnor som verkar sitta fast i denna äckliga fälla!!frivilligt!! Skygglapppar , förnekelse, sopa under mattan och gå vidare....Nä lägg av skaffa er ett bättre liv. Gå vidare.... RÄDDA BARNEN!!!!! Mina kära ligger och sover ännu jag vaknade pga näsan!!! nu ska jag ta två alvedon och krypa i bädden igen.

FÖRKYLT!

Har jobbat kväll och det har kännts tungt, tung i huvudet, ont iörat, ont i bihålorna, svid i halsen och magen är öhm..... När jag kommer hen alldeles nyss, så snorar Wilhelm rejält och Fernanda har ont i halsen och känner sig frusen. Magnus har varit förkyld i veckor och är aningen bättre men inte bra.... Filip däremot är väldigt frisk... skönt att nån har hälsan i behåll. ska kurera mig för imorgon kommer min kompis Anneli från Gällivare och hälsar på det är lägesedan vi träffats så det ska bli skoj!ska ta alvedon och koka yogi the och dricka det hett med honung värsta kuren!! orkar inte skriva mer nu.

RSS 2.0