Söndag, soldag, sköndag och så var det morsdag alltså mindag!

Idag har hettan legat över Luleå med medelhavsvärme och ljummen havsbris detta är ju övernaturligt och underbart  iallafall för min sedan långvintern ännu frostbitna kropp......Jag känner nu att jag börjar tina upp och mjukna. Jag menar att det tar ju ett tag att ställa om kroppen till detta sköna och behagliga.
Idag började jag morgonen  med att lägga mig i solstolen i bikini med en kopp kaffe  insmord med Hawaiian tropic coconut. Familje medlemmarna låg utspridda runt ikring på gräset i solstolar och på solmadrasser. Lunchen åt vi också ute grillad kyckling med potatissallad..mums! Jag har även hunnit flyttpacka , strandpromenera och träna på gymet.
Imorgon är en stor dag!!! imorgon får vi nycklarna till vårat underbara hus:)). Nu börjar flytten och reparationerna på allvar..känns så härligt.

Till sjöss

 Räkorna var underbra..trubaduren var fantastisk!! och stämningen  var som den skall på en räkfrossa till sjöss. Hej och hå Jungman Jansson......Hej och hå!!
I drygt 3 timmar gungade vi på vågorna i Luleås fantastiska skärgård... Jag kände mig väldigt nöjd och mätt efter detta.
Efter landstigning styrde vi stegen mot Bishops och Invit...Vi skålade och snackade  till ca:03.00 i glada vänners lag.
Today mår jag bra..vet faktist inte hur det kommer sig?? Mange ligger här brevid slightly tilltuffsad och med hästsvansen på sniskan Wilhelm har krupit upp på andra sidan med en glassbåt i handen. Idag skall jag Packa mina 10 nya flyttkartonger med grejjer från the Ökända källare!! Hå hå ja ja. fille sover hos Melinda och Benne ska ringa dit om en stund men jag gissar att han haft det bra. Fernanda snusar i kabyssen måste väcka henne för hon skall springa Stads maran idag???? Jag hör att farmor stökar i köket ska gå in och kolla vad hon gör..sen blir det en uppfriskande dusch!! Tjing Tjong!

Flyter!


Smile!


Bländande sol


Im the party!


Anna och Olle


underbart


På haves vida våg....


Denna igen...men aldrig för många gånger!! skööön!


Ur form!

Igår var jag ur form så det blev inget bloggande..Idag blir det uppdatering, Vi hörs! ha en lovely day!

Sallad


Onsdag mitt i veckan!

Godmorgon! Regnet det bara öser ner och det ser inte alls särskilt lockande ut utanför våra fönster...ingen sol så långt ögat når inte ens en liten ljusblå spricka i molnen...Det är betonggrått och kompackt och ger inget hopp om förändring!
Jag är all alone hemma  idag också Mange mannen är på Ltu och  barnen där dom ska i plugget och här ligger jag ned bäddad med kaffet på säng bordet. Jag börjar jobba klockan 14:00 idag och ska in till stan och träffa Fernanda innan det  och så ska jag på JC för dom säljer ut alla junior kläder ska handla åt Fille och Ville. Nu är det snart sommarlov för dom små och det märks att det är dags även för dem att slippa tidiga morgnar och måsten. wilhelm som bara är 7 år har redan 2 rejäla läxor i veckan och han tycker oftast att det suger...- Jag vill inte! Jag vill spela basket, jag vill......, jag vill-allt annat än göra läxorna alltså. Fille gör det han ska men det syns att det börjar kännas tradigt. Det ska bli underbart att släppa ut boysen på sommarbete.. Fernanda  har fått sommarjobb och ska sjunga i sommar orkestern så hon är väldigt nöjd.. Nu ska jag kila och göra iordning frukost..Tjing!

Herran joumala!

Fy sjutton vilken natt. Jag somnade sött vid ca tolv tiden på min finaste spikmatta. Klockan 02.45 vaknar  jag och är så fruktansvärt hungrig trotts att jag ätit riktigt ordentligt på kvällen...halvt i sömnen styr jag mina steg mot kylskåpet...hungerskänslan steg under vägen mot köket och den kullminerade i  tre enorma salamie, parmaskinka, brie mackor med coktailtomater ...Jag hade ingen botten och så drack jag mjölk till.... efter denna orgie i mackor borstade jag tänderna och gick och lade mig igen...alltså jag var så mätt så jag hamnade i någon slags coma...lockan 04:15 vaknade jag av att jag hade ont i magen...ja det är ju inte underligt för aldrig har jag ätit 3 sådana mackor tidigare..det borde inte rymmas i min mage, hur detta gick till vet jag inte. Nu ligger jag här i sängen med min kaffe kopp ,badvattnet spolas upp och jag ska snart glida ned..magen värker och kräver skonsam matföring:(. Idag börjar jag jobba klockan 15:00 ska promenera in till stan först och inhandla ett par jeans. Solen skiner över Luleå Min älskade man är på LUT och kidsen i plugget..bara 3 dagar kvar sen är jag ledig 9 underbara dagar...mmmmm!..Ha en bra dag!

Snygging, älskling Wilhelm.


Så skön och fin och härlig och loveful.....


Tv ögon!


Rätt tjock smäckat!

Denna dag har haft ett varierande innehåll  den inleddes med en underbar småblåsig promenad längst Mjölkuddsbron in till Luleå stadskärna. Jag och Kristina  var båda på ett enastående shoppinghumör och hittade bbåde dittan och dattan. Jag handlade allt från bikini trollingar och små tubtoppar alà bikini till  OBS!! Sköna snygga heels..alltså sköna  höga och snygga samtidigt brukar vara svårt men det funkade och jag är nöjd. Efter första rajden lunchade vi på take away varsin nyttig räksallad, Loka, chokladbakelse och kaffe det var gott men blåsigt vi satt nämligen utomhus....Det största som har hänt idag är dock att jag på ren impuls har köpt en ny Tv..en 50 tums plattis..fin och stor. jag tror att vi är sista familjen i värden att ha en tjock tv men jag är så ointresserad av sådant och lägger hellre tjugo tusen på en tavla om jag får välja men nu var det dags så på måndag hämtar vi den och kör den straight till huset. Jag  och Mange kom nyss från gymmet ska spola upp ett bad och hoppa i...Ha en trevlig kväll!


Hejja!

Nu är arbetshelgen äntligen till ända och jag har gått hel och levande genom den...igår kändes det verkligen övermäktig för jag var så fruktansvärt trött idag är jag back in buisness...det vänder ju fort i hockey och så även med mig..
Vaknade klockan tre i natt och konstaterade att Fernanda fortfarande inte kommit hem så det var bara att börja ringa och titta bakom gardinen. På fernandas telefon slog det konstant upptaget och jag hann tänka de värsta senarion. Jag har köpt ett överfallslarm åt henne men det låg kvar på hennes bord..sååå dumt!! Efter ca 25 minuter ringde hon mig då hade jag hunnit skicka ca 5 SMS. Blomman var i tryggt förvar  på gården och hade bara snackat med Emil i mobben
strosandes hem från bussen..Frid i huset..Lugn i mitt hjärt!
Imorgon är jag ledig...So underbaren!!

Trött mamma efter gympass.


Inget nytt med detta!

Trött och utarbetad medelålders kvinna behöver hjälp!!!....Jag är totalt utarmad och finito och har  nu tagit en paus i mitt matlagningsbestyr som igentligen är överkurs för denna spröda kraftlösa kvinna jag nu förvandlats till.......Min kropp ropar -JAAG ORKAAR ICKE MEERA ,SÖÖV MIG.  NUUU! Men nej det går ju inte maten skall lagas och tvätten skall vikas...mm
Sen får du min veka kropp vila. Detta helg arbetande tar knäcken på mig...vet inte varför men ibland är det bara så enormt utarmande. När jag tagit mig igenom denna utmaning skall jag bada länge och varmt sen spikmatta och en god bok...inget annat duger.  tjing!

morning!

Gårkvällen fastnande hela familjen Nilsson framför en dokumentär på tv:n "Flickan utan ansikte" tror jag den hette.
Vi snyftade och log om vartannat...gripande var det i allafall. Fille och Wille vaknade före mig idag och Magnus hade redan åkt ut på uppdrag..det är väldigt ovanligt att inte jag vaknar först. Hur som helst kröp grabbsen ned jämte mig och vi låg i vår stor säng och pratade en stund. Idag jobbar jag eftermiddag ska fixa lite rejäl frulle till grabbsen för dom vill ut med kompisarna . Fille tänkte cykla till badet med sitt gäng. Själv ska jag grejja lite här och sen ska jag åka och träna Blomman ligger ännu och snarkar i sin bädd för henne är det otänkbart att stiga upp före tolv en ledig dag och det hör ju till i den åldern. den 29:e ska vi  tillsammans med goda vänner åka med räkbåten måste boka en exstra plats åt Fernanda för hon ville följa med, det ska bli vädigt trevligt för jag älskar skaldjur

Mums


Tid!


Godmorgon!

Gårdagen flög förbi likt en virvelvind symptomen på min pms dämpades i takt med att stresshormonerna ökade och det utömmande passet på gymmet gjorde dessuttom susen...alltså styrketräning+kondis är bra för allt!!
Igår hann jag dessutom med att sitta i två möten , handla mat och gå på modevisning jag tog med mig Melinda och Fille för Magnus hade begravt sig i  sin fysiologi litteratur och var onåbar. Modevisningen var toppen  massa snyggt och ispirerande som fasicken... "Fernanda blomman" var toppen bra och slog ingen kullerbytta ned från catwalken trots skyhögaklackar....:)  Jag väntade på Fernanda och kompisen Ellen efter visningen och vi åkte och köpte massa gott och kröp ned i våra femtioåtta soffor och fåtöljer i vardagsrummet. Ellen och Fernanda gjorde sig iordning och åkte vidare på partaj! Just nu är vårt hem fullt i möbler som väntar på att bli körda till huset. I vardagsrummet står 3 soffor och 3 fotöljer har kört 2 fotöljer till huset redan . Min händigt omklädda soffa som väntar på ommålning står placerad i hallen...men snart är det dags för storflytt!  Nu ska jag och snygg Sigge snart vandra ut under solens värmande strålar...Tjing!!

Fernanda...


Det är en sådan dag idag!!!


Ja ha då var det dags igen!

Det är någon som knackar på dörren  och jag vill verkligen inte öppna...Jag har inget val, jag måste.
Välkommen in min gamle vän!! Han kryper in under huden på mig och får mig att känna mig olustig, sur och tvär.
Jag blir bråksugen samtidigt som jag gråter då jag läser Elsa Jonssons  99 år:sdödsruna i NSD. Herreud livet är en flyktig vindpust..sen är vi borta. Va finns att minnas då jag ligger nedgrävd i myllan?? Gud så sorgligt ...Snyft..
Dessa dagar då min PMS tar min kropp i besittning är dagar jag helt kunde vara utan....tyvärr finns ju ingen erase and rewind knapp det är bara att rida igenom stormen och göra det bästa av situationen.
Här är jag idag i verkligheten arg som ett bi, gråtmild som en gamal kyrkpsalm.....Livet suger, inget duger!
Tur jag är ledig från jobbet. Nu ska jag dra på mig träningskäderna och dra på gymmet och göra av med lite aggretion!!
Ha en underbar onsdag!!!!

Yesssss!


Nice!


Nu är jag ledig!

Jobbat  förmiddag i dag och började dagen med en solskens promenad till jobbet så jäkla skönt. Efter jobbet promenerade jag och Kristina en runda genom stan inan vi vände om mot Mjölkudden.. jag känner mig så jäkla trött så det känns bra att ha två lediga dagar framför sig....jag har sovit för lite igen och my body skriker efter sömn...."give me some bebis sömn!!!" Idag blir det ingen träning bara  lite grejja hemma och så ska jag åka och handla käk och kanske en snygg markis har hittat en 5 meter lång till hyffsat pris...ska åka och kolla. Den 1:a juni kommer vårat nya kök det ska bli så spännande att börja grejja. Det kliar i mina fingrar. Imorgon ska vi på modevisning Fernanda går som modell  det ska bli  skojj!! Jag längtar efter semester my body längtar efter ledigt...... 19 juni börjar den...ska jag orka hålla ut???..känns som en evighet...:/

Puss stund med Saga!


Jag känner sommar och kärlek i luften!

Tog sovmorgon í mors och då jag vaknade och gick ut på balkongen var allting grönt, sommaren är äntligen här på allvar.
Solen skiner från klarblå himmel och det var riktigt varmt. Jag tog mig en promenad till gymmet och körde ett  riktigt rejält muskel pass. Jag har  också hunnit damsuga lägenheten  och flytta runt en massa banan kartonger..It´s a mess men så är det ju när man ska flytta. Jag jobbar eftemiddag idag och börjar först klockan 15:00 helt okej. Min ny klädda soffa blev så cool  jag känner mig överrumplad över hur bra det blev, kul!...Bravo ulrika!! Nu saknas bara lite färg.  Nu ska jag dricka en koppa kaffe i solen tjing!

Godmorgon mina vänner!!

Igår var vi på skiva hos min goda  super väninna Kristina och hennes jätte trevliga sambo Stigge. Det var super trevligt, Jätte gott och väldigt högljutt..Vi åt vi drack och jag har skrattat till mig värsta mag träningsvärken..  Vi var ett bullrigt sällskap på 9 personer. Det är dock någonting som inte stämmer idag Jag mår nämligen jätte bra och har inga som  helst känningar av gårdagens skålande. Vad gjorde jag rätt?? Jag har försökt utröna detta men jag vet verkligen inte för rödvinspavorna tömdes i rask takt och detta brukar kosta på för mig ,men icke denna gång som sagt!
Mange ligger utslagen i sängen lätt medtagen och jag låter honom ligga kvar själv ska jag fixa lite hemma och sedan ut i sommar vädret. I kväll fortsätter mitt sy projekt.... Ha en nice dag!

Det finns en lycka som dör av skratt.......


Bloggfritt!

Idag blir det inte mycket blogg istället blir det grogg!! Nä nu skojjar jag...jag har lite brådis för vi ska på skiva och jag har gett mig in i ett repa fixa göra om projekt gällande möbler..jätte kul men det tar lite tid. Idag har jag varit och köpt mer sammets tyg jag strandade i mitt projekt pga detta igår.Solen skiner och jag hinner inte blogga mer men imorgon  är jag back in buissnes!! Tjiing!

Sigge och Wille säger morning!


Give it to me......


Sammet är min grej!

Jag är så jäkla nöjd jag har köpt 2 st helt underbara sammets fåtöljer.....alltså dom är grymma....!
Så vackra som konstverk så sköna och så mjuka jag körde dom direkt till huset ska bli så kul att fixa och möblera med alla nya grejjer .....Ute möbeln som jag hämtade igår ska jag måla om och så ska jag klä om dynorna i ett skit coolt tyg är så sugen att börja men jag vet inte om jag orkar idag...men börjar nog iallafall.
Livet snurrar på så jäkla fort det känns inte som jag hinner med från måndag till fredag på bara en blinkning. Det gäller att försöka fylla den med minnesvärda stunder utanför ekorrhjulets eviga snurrande....Jag är jäkligt less på rutiner, måsten och den eviga vardagens grå kostym...Jag vill ju så gärna ha lite mera av stjärnsmällar och känslomässiga fyrverkerier men å andra sidan vem fasen vill inte de?? Imorgon blir det iallafall party jag har fyllt upp i barskåpet med allehanda grejjer... Imorgon ska jag åka in på stan och testa nya parytklackar...för mig är det viktigt jag är "skofetischist"
av stora mått vad det beror på vet jag inte det finns ju inget "fotalt stadie"  jag kan ha fastna i  om man ser på Freud`s teorier,kanske missade han det??

Behöver nya perspektiv....


Nya heta klackar!

Alltså det är så att jag vuxit fast i mina slitna äldsta Nudi jeans....Jag har 4 par exakt  likadana jeans
men dom är olika slitna och dom äldsta är bäst. Jag har lagat dom 5 gånger  men jag vägrar se att dom har gjort sitt för dom är lika sköna som långfillingar dom sitter tight som en extra hud... så jätte snygga. Jag har mina andra jeans när dom är i tvättmaskinen men så fort dom är torra glider jag i dom igen. Nu är det hål igen och åter plockar jag fram min sy maskin....Gudars så enformigt!
Jag måste ta mig till stan och innhandla lite nytt bla jeans och ett par nya partyklackar alltså jag älskar skor men med åren har det blivit viktigt att allt måste vara sköt och bekvämt. Jag lider aldrig pin för att vara fin kan jag säga! så klack inköpet är väldigt knivigt. På Lördag blir det grill party hos Kristina och Stigge det ska bli trevligt känner att jag  behöver
det riktigt mycket...hela grejjen halva natten eller hela. Jag är ju väldigt dansant och gladlynt. Jag gillar läckra drinkar , Jag älskar champange och likör..och ...och men det finns en hake och det är "the day after the party"...my god!!
Jag brukar ställa mig frågan -Var det värt det, ulrika???? Ibland var det ju värt det ,ibland inte!!! Jag  är..död i en dag..medtagen i två trött i en vecka ........ Nu ska jag ringa snubben vi köpt huset av och sen ska jag köra dit vinter däcken..förresten jag har fyndat värsta coola möbeln till altanen behövs bara slipas och e.v.e målas om... Jag är såå lycklig..Mannen Mange ser lite frågande ut..

"Proggen" i mina ådror...


Dagen har varit väldigt ....

Jobb och jobb och jobb ! Snart är det helg och jag ser fram emot detta grilla och dansa och stor sol, hoppas jag.
Egentligen ser jag mest fram emot en låång semester...vår semester blir dock ingen slappar semester utan hårt reparerande....och det är ju också ett jobb i och för sig   skillnaden är att då är jag min egen boss ..och tro mig jag älskar att bossa!!...Nu ska jag lägga mig i badet som jag alltid gör efter en tuff arbetsdag och efter detta Yogi och spiken...sov gott my friends !

Märkliga ting häder....

Säg till om jag stör,
sa han när han steg in,
så går jag med det samma.

Du inte bara stör,
svarade jag,
du rubbar hela min existens.
Välkommen.


Morgon, Morgon!

Sovit gott och skönt och ganska länge. Fille har blivit sjuk ont i halsen och täppt i näsan det kom smygande igår så för Filles del blir det att ligga i sängen och kurera. Jag själv ska  till tandhygieisten och putsa och göra tänderna fina har bokat tid och därifrån direkt till gymmet. Jag börjar jobba först kl. 13:00 idag.. Hinner inte skriva mer nu..Vi hörs!


Den jag älskar...


Tjaooo

Nu är vi hemma efter wild kids turnen..Vi steg upp med tuppen gjorde oss redo och packade picknick..Alla blir alltid hungriga direkt vi sätter oss ibilen och ska åka lite längre?? Hur som helst så gick allt smidigt Fille var cool som vanligt och var sig själv ingen nervositet eller planer på hur han skulle betee sig. -Man ska vara sig själv bara och inte spela över sa han redan igår kväll...Bravo Fille , så ska mina killar snacka..helt rätt och riktigt. Fille fick fylla i en massa sidor med frågor kring allt mellan himmel och jord... På frågan vem hans stora idol var skrev han. Det är Amy Winehouse och hon är ingen bra förebild men hon är bra på att sjunga!! Ja hon är ju ingen blyg viol, skogsmulle tjej eller sportLisa precis med nålstick i armarna....men hon har lidelse!!! Jag håller med Fille om att hon är toppen och då måste man ju kunna stå för det även i Wild kids läge:) Bravo Mammas kille!!!
Dagen har varit lång Fernanda hann med att shoppa några nya sommarkänningar då vi tog en tripp in i kärnan vi andra shoppade bara ätbart. Glömde tillägga att fFille får svar från Wild kids innan 1:A juni om han gått vidare. Jag hoppas ,för han skulle klara detta galant och han skulle älska det det vet jag. Nu ska jag städa lite lämnade hemmet i röra imorse..Tjing!

Vi hann med lite shopping också!!


Hallå!


Inför wild kids intervju.....


Man måste ju äta också!!


Grilla nått åt mig !

Över mjölkudden ligger en tunn dimma och en doft av grillat. Det luktar som den vackraste slöaste sommardagen..
...grillparty , ölkorkar och nakenbad. Ok då det kanske inte doftar nakenbad men jag vill verkligen bada naken i havet då det doftar som det gör idag. Jag har jobbat och jag har jobbat hårt så jag var tvungen att lägga mig på spikisen en stund och sova för att få tillbaka lite krafter. Imorgon drar vi till Umeå över dagen Fille har blivit utvald till intervjuv för "Wildkids" och han är superduper  glad över detta förstoss. Av 5000 sökande valde de 500 som gick vidare till intervjuv.
Gudars vad jag har jobbat mycket det känns som jag inte gör annat...Jag behöver min semester och jag behöver den snart! Till helgen blir det iallafall lite party...Mina ben behöver ett dansgolv och min strupe kräver en  läcker drink...mina gympadojjer behöver vila och mina vassaste partyklackar behöver  sig en omgång..... Nu  ska jag dra på mig mina träningsbralls och dra på gymmet!! tjingtjong.

Mina underbara ben!

Jag har promenerat väldigt långt idag det har varit underbart. Lagom varmt solsken varvat med duggregn jag har hunnit med annat också som att jobba och umgås och käka gott. Nu sitter jag i soffan med en sallad och en underbar kyckling file. Jag känner  mig skön och bra. Jag ska bada och dricka Yogi och sen ska jag sova bebissömn för jag jobbar imorgon fm....Natti!

My feets are made for walking!!!


Underbar...


Jag älskar....


I`m a mess.

Slut  som artist är jag. jag har planterat min kropp i sammets soffan i vardagsrummet och den vill inte röra sig här ifrån.
Jag var nyss ner och skulle hyra en rulle på Konsum och sen på draggen men det var en sådan jäkla kö så jag pallade inte att vänta , jag handlade lite gott och kilade hem. Nu ligger jag alltså här och mina grabbs säger att vi ska åka in till stan  på Hemmakväll och hyra filmer för där finns allt. Det låter ju bra men jag har ju slagit rot här i soffan och kan inte komma loss...... Nu ska jag be någon spola upp ett varmt skummande bad åt mig för jag pallar verkligen inte.
Jag kommer bara att röra my body i absoluta nödfall ...Jag tänker deligera ut eventuella måsten och på "the hemmakväll resa föjer inte jag med ,jag skickar en lapp. Nu ska jag fortsätta att bara ligga här och göra nadas..Ha en trevlig kväll!

Gråväder och skurar!

Ja nu är det verkligen jätte grått ute. Jag som hade planerat att promenera under solens värmande strålar till jobbet nu på morgonen. Nå väl det är bara att plcka fram Gore tex jackan och "take a walk in the rain". Jag vägrar bila så Jä... onödigt ur både miljö och hälosynpunkt. Jag åker alldeles för mycket bil på vintern....Så nu går jag. Cykel går för fort då hinner jag inte riktigt vakna innan jag är på jobbet. Hela huset sover såklart och Fernanda bor i sin kompis Emilias lägenhet i helgen och sköter hennes katter då hon är bortrest..Jag gissar att hon trivs:/. Nu ska jag göra mig iordning for Work. Ha en underbar dag!!!


Tjaaa!

Igår tog banankartongena över mitt liv  men det var helt i sin ordning, jag hann faktist  med lite annat också. I dag är en ny dag och jag jobbar eftermiddag.  Jag tänkte börja dagen med ett pass på gymmet ska dra så fort Mange kommer hem han har åkt och hämtat litteratur av nått slag från universitetet. Det är skit grått ute but I dont really care. Jag har kommit på att jag blir väder stressad av solen...skumt va?  Alltså jag älskar solen  så mycket att då den skiner på himlen måste jag absolut vara ute och njuta av dess fantastico strålar hela tiden...annars blir jag stressad och känner att jag missar nått underbart..Jag vet det låter crazy men så är det. Hur som helst så känns det okej med lite grått också...Ingen väderdepp alls idag ;) Ska hoppa i mina Nike air snart och ge kroppen en omgång...Tjing!

Fille funderar..


Men herregud!!!


Fille pausar....phuuuu


Banankartongslyft med solglajjor!


Morgon...

Har sovit som en stock djupt  länge och väldigt skönt. Idag hade jag tänkt börja fylla mina 15 Banankartonger. Jag tänkte börja med att plocka i köket. Man behöver kanske inte 6 silar, 9 plast bunkar, 48 te muggar...mm, mm ska sålla bort onödigt icke så attraktiva grejjer och packa ned sånt vi nu inte behöver.  Jag har redan varit uppe i våra överskåp (kläd) och sållat. grabbsen har vuxit ur massor. Jag borde igentligen ordna en loppis, kanske? Måste fundera.
Nu ska jag snart dra med mig underbara gammla Sigge på lång promenad vid stranden. Sigge blir alltid lika lycklig han är så trogen, mysig och smart. Saga är också underbar fast på ett helt annat sätt, hon är som ett plåster avgudande, söt, kärlekstörstande och "pluttinutt feminin" och älskar att vara nära. Sitter hon inte i knät på någon av oss så sitter hon på Sigge, undrar varför?? Sigge är cool, lugn och stark . Han låter henne sitta på honom även då han vill sova.  Nu ska jag snart göra mig iordning för promenaden. Ha en underbar dag!


Banankartonger och Biggi.

Dagen som kom och gick har varit trevlig. På morgonen lyckades jag få tag i 15 stycken underbara banankartonger av god kvalitet. Konsum personalen här på mölkudden var toppen och lät mig ta rubbet...Tackar  så mycket!!  Jag och Birgitta eller Biggi som hom hon kallas har träffats idag och  fikat  snackat och umgåtts, mycket trevligt och väldigt länge sedan sist... Biggi bor i Gällka men pluggar i Luleå. Efter dejten med Biggi så åkte vi upp på Kronans secondhand Fille som stukat foten igår hade spanat in ett par schyssta kryckor  för 15 spänn!!...Han köpte dom och " pimpade" upp dom som han säger, med hjälp av rosa färg spray... Kreativt med pimpade kryckor tyckte jag så nu hoppar han om kring med dessa konstverk och verkar väldigt nöjd.. Efter middagen åkte vi en sväng och hälsade på våra blivande grannar Paulo och Mariana mycket trevligt! Nu ska jag mysa i soffan....Tjing!

I dag.....


halloj!

Morgonbadat och tagit det piano . Regnet smattrar utanför och idag känns det rätt ok ingen brådska har jag att springa ut i solens strålar och ingen brådska att missa en vacker vårpromenad...Jag lunkar på och grejjar lyssnar på sköna låta och klipper tå naglarna och målar dom cerisa, Jä.... snyggt!
Idag ska jag träffa Biggi vi ska promenera till stan och fika ska gå mot universitetet och möta henne sen går vi till stan om det inte spöregnar då tar jag bilen.
Jag är så irriterad över att inte ha fått tag i några banankartonger. Jag måste köra runt och leta idag...Bananas kartongas är högvaluta denna årstid...fågarna flyttar och vi med dem. Nu ska jag kila...Tjing. 

Temptaition...... ;)


Solen skiner inte när jag är borta.....


En upprepning värd att upprepa.

Jag ska samla alla dina likgiltigheter:
till den sista -allra minsta.
Jag ska tänka att jag inte ska tänka på dig.
Hela tiden ska jag tänka på det.


Jag ska inte fråga: är det avsikt eller slump
som spärrar vägen mellan våra liv.
Jag ska vänta för att säga :Jag ska inte vänta.
Hela tiden skall jag vänta på det.

Jag ska förhärda mitt hjärta
mot tillfälliga stunder av ömhet.
Jag ska hoppas att jag aldrig mer ska hoppas på något,


och inte längre räkna regndropparna som i blindo immar
för höstens fönster: när jag tänker att jag inte tänker på dig.
när jag hela tiden tänker på det.


                                             Vicma Belsevica. 1931.

Jag är trött.

Har slutat jobbet redan klockan tolv idag, skönt för jag är hur trött som helst . Jag har slarvat med min sömn och druckit  för mycke kaffe och ätit för många Fuji äpplen...nu behöver min kropp sömn och ändrade kostvanor..
Nu ska jag krypa under filten och slumra nån timme...See you later!

Jag och Fille och Filles snygga cykel idag.


Morgon..

Nu ligger jag kvar i sängen med frukost brickan brevid mig. Min Mange om in med frukost på sängen "salami brie macka" en kopp kaffe och klyftor av fujiäpplen...Tack darling! Skall snart stiga upp och göra mig iordning för en morgon promenad solen skiner och det ser ut att vara väldigt stilla i trädtopparna...alltså ingen blåst. Jag tänkte ta med mig Sigge för han är en riktigt bra promenad polare. Han pinnar på och håller täten  och ibland får han il och kutar runt mig i cirklar som en galning.....Vi gillar att promenera nere vid stranden nu när det är upptinat och torrt på marken. Idag börjar jag jobba först klockan tre så jag tänkte försöka hämta lite Banankartonger och så ska jag in till stan och lösa träningskort på Helex åt Fernanda. Det närmar sig flyttdatum...!! Jag ska rensa i källarförrådet och börja med att sortera där innan jag ger mig på "resten av bra och ha jag vägrar slänga grejjerna.".inte lite att göra kan jag säga.. Nu ska jag f.örsöka resa min träningsvärkande kropp från sängen och göra mig redo.


God morgon vänner!

Vaknade tidigt och längtade efter en kopp kaffe så jag steg upp och kokade kaffe och satte mig i köksbordet framför laptopen. Mamma min har åkt till min moster och hennes syster Elsa som flyttat till stan från Kalmar så hon skulle sova där en natt. Fille har gymnastik träning klockan elva och mormor ska följa med honom dit och titta när han tränar. Jag själv hade tänkt ta mig en morgonpromenad till gymmet och köra ett pass.. Det är redan 14,4 grader i skuggan och det ser inte ut att blåsa...så härligt! Fernanda-Felicia har sovit hos sin kompis Ellen dom har grillat på Gultzaudden igår kväll och det blev sent. Nu ska jag krypa ner under täcket brevid min man en stund innan jag gör mig iordning för " the morgon promenad". Ha en underbar dag!!!! Tjing


Jag och Fille kan inte låta bli att digga...


Vi har...

Vi har verkligen haft en härlig dag. Redan vid tio tiden stod vi shopping klara på stan. Vi spanade in vad som kan tänkas, jag drömmde om en fetare plånbok, vi handlade presenter..mm..mm. Med jämna mellanrum satte vi ned våra trötta rumpor på nått fik och smaskade på nått smarrigt för att öka shopping energin. Mange , Fille och Wille gav upp efter ett tag och åkte hem till Mjölkudden medans Boel , mamma jag kämpade vidare.
Efter mång timmar på stan åkte vi hem och kalaset kunde börja. Ja vad ska jag säga....vi har , käkat och käkat..mat och tårta och kakor.....i enorma lass!!...det blev för mycket helt klart. Nu är jag tung, trött och spak...mamma har somnat i soffan och Mange brevid mig här på sängen....Wille sitter i soffan och mår lite illa och Fille han har tagit på sig "KALAJSAR KLÄDERNA "och ska hitta på nått kul.... Fernanda med hon ska på Grillparty!! Nu måste jag vila...Piuuuuu!

Så var det!!!


Grattis Filip på 12 års dagen!

God morgon idag börjar vi dagen med shopping på stan lunch på stan hela gänget ska med. I evfermiddag blir det tårtkalas, grillkalas och kramkalas.....12 år är en liten bit på vägen, känns som min lilla inte är så liten. Tycker att han kanske vuxit lite under natten????




Rantatalos.

The Rantatalos  gänget har kommit till oss från Gällivare och det är så kul. Det är alltid super mysigt och trevligt när vi träffas. Vi har grillat och ätit gott i timmar..Vi har druckit underbart Rödvin och vi har Snackat om allt man kan snacka. Vi har utrett, analyserat, skvallrat..Ja vi tömmt  ur och fyllt på..bollat ideer och planerat vår husreparation... I morgon är dock den stora dagen Filip fyller 12 år...Vart tog min "lill fille" vägen??? Det blir kalajs förstoss men vi börjar med en förmiddag  på stan. Nu är timmen sen måste sova så vi orkar kalasa imorgon...Natti


Familjen Rantatalos fredags blandning.


RSS 2.0